13 april 2015 Reykjavik - Amsterdam - Naar huis

 
13 april 2015 Keflavik - Amsterdam  07u40 - 12u40 Flight time: 3u00

We staan op om 4u30. De hoteluitbater heeft ons immers gezegd dat het op de luchthaven van Keflavik tussen 6u en 8u "crazy" is. We weten niet wat we ons daar moeten bij voorstellen op dergelijke luchthaven, maar we nemen maar het zekere voor het onzekere.
Bovendien serveert het hotel al een ontbijt vanaf...4u. Op die manier moeten we op de luchthaven al niet meer ontbijten.
Het is opnieuw verschrikkelijk weer in Keflavik met gierende stormwind en regen. We kunnen amper de koffers in de auto zetten.
Eerst moet ik nog voltanken, maar er is een benzinepomp direct naast de Hertz Car Rental Return. Bij dat weer is dat echter niet echt een pretje...
We leveren de auto, onbeschadigd, in en worden met het busje naar de terminal gebracht. De brave man stelt nog voor dat we te voet gaan, vermits het maar 3 minuten stappen is. Maar die kelk laten we aan ons voorbij gaan, we willen niet in de zee gewaaid worden...

Het is inderdaad bijzonder druk op de luchthaven, maar we hebben nog maar zelden dergelijke efficiëntie gezien. Honderden passagiers worden aan een bijzonder hoge snelheid zowel door check-in, als bagage-drop als security geloodst. Er zijn zeker 20-30 desks open bij de bagage-drop en geen enkele is langer dan een paar seconden leeg. Overal staan medewerkers van Icelandair om iedereen naar de juiste desk te sturen. Echt een bijzonder knappe organisatie.

Het vliegtuig vertrekt perfect op tijd (ook weer heel veel beenruimte) en na een heel rustige vlucht landen we, na amper 2u35, op Schiphol.

We eten hier nog wat en nemen dan de bus naar P3-Lang parkeren. Dat is een gi-gan-tische parking en we mogen er niet aan denken dat je hier naar de auto zou moeten stappen in dezelfde weersomstandigheden als in Keflavik...

De terugrit naar huis is al direct een ontnuchtering na zoveel rust en natuurschoon van de afgelopen week. Zowat overal (en dat rond de middag) is het stapvoets rijden. In Nederland zijn er ook meestal maar 2 rijstroken (althans op de snelwegen waar wij reden) waarvan de rechter dan nog gewoon een rijdende opslagplaats geworden is door de vele vrachtwagens.
Wat een overgang na de eindeloze, zo goed als verlaten wegen in IJsland...


Het weer: in Keflavik identiek hetzelfde weer zoals we hier een week geleden aankwamen: regen en storm. We mogen er niet aan denken dat we dit een ganse week zouden gehad hebben...

Aantal gereden km: 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten